Rinta pigmentointi, mamilla tatuaatio

Mamillatatuointi eli rintatatuointi on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Se viimeistelee uusiorakennetun rinnan luonnollisen näköiseksi. Rintatatuoinnin tavoitteena on tasapainottaa potilaan ulkoista kokonaiskuvaa luonnollisen näköiseksi. Tatuointi ei ole pelkästään kosmeettinen vaan vaikuttaa myös potilaan minäkuvaa kohentavasti.

Rintatatuointi käsittää nännin ja nännipihan tatuoimisen, joka jäljittelee toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa. Tapauksissa joissa potilaalle on rakennettu molemmat rinnat plastiikkakirurgisesti, tatuoinnit asettuvat luonnollisesti niihin kohtiin joihin plastiikkakirurgi on ennen tatuiontitoimenpidettä tehnyt nännirekonstruktiot.

Rintatatuointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet. Rintatatuointi vaatii kaksi vastaanottokäyntiä joiden suositeltava aikaväli on noin 4-6 vko:a. Ihon uusiutumisen myötä rintatatuointi haalistuu. Kohennus voi olla tarpeen aina noin 3-6 vuoden välein. Ihon uusiutumisprosessi on hyvin yksilökohtaista joten tarkkaa aikajanaa on vaikea määrittää.

Rintatatuoinnin tekemiselle on harvoin esteitä. Tatuointia ei suositella tehtäväksi jos potilas käyttää antikoagulantteja tai saa immunosupressiohoitoa. Rintatatuointi voidaan tehdä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sytostaattihoitojen loppumisesta on kulunut puolivuotta.

Varaa aika