Palvelut

Kestopigmentointi on menetelmä, jossa viedään neulan avulla hienojakoisia värejä ihon pintakerroksen alle. Yleensä kestopigmentoidaan kulmakarvoja, silmäluomia ja huulia. Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää sekä nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja, ja se sopii myös allergisille.

Kestopigmentointi on kestävä ja turvallinen ratkaisu, joka pysyy iholla 1–5 vuotta. Pigmentointeja täytyy huoltaa 1–2 vuoden välein.

Värit

Asiakkaan pitäisi aina tietää, mitä ihon alle laitetaan. Jos pigmentoijasi ei osaa kertoa, mitä värit sisältävät, suosittelen vaihtamaan tekijää. Itse olen opiskellut värejä ja niiden sisältämiä aineita runsaasti. Olen tutustunut sekä itse käyttämiini että muiden maahantuojien väreihin ja tiedän täsmälleen, mitä ne sisältävät ja miten ne toimivat.

Käytän omassa työssäni Swiss Colorin® OS-värejä, jotka eivät sisällä monille pigmenttiväreille yleisiä rautaoksideja. (Rautaoksideja käytetään usein raudan ja teräksen valmistuksessa sekä pintojen kiillotukseen. Ja muurauslaastissa. Ja väriaineina.)

Swiss Color® OS-värien pigmentit on testattu ja ne täyttävät kemikaaliturvallisuusvaatimukset (ResAP (2008) 1 ja lääketeollisuuden raaka-aineasetuksia 04/2013 koskeva säädös nikkelipitoisuudesta). Rautaoksidien lisäksi pigmentit eivät sisällä vaarallisia atso-värejä, PAH-yhdisteitä eivätkä kiellettyjä raskasmetalleja tai vaarallisia aromaattisia amiineja.

Pigmentointivärien päävärit ovat sininen, keltainen ja punainen. Ruskea väri saadaan, kun sekoitetaan kaikkia värejä keskenään. Ruskeaakin on eri sävyjä ja toiveiden mukaan voidaan tehdä viileämpää tai lämpimämpää ruskeaa.

Kestopigmentointi ei ole tatuointi eikä korjauskeino.

Toisinaan ihmiset sekoittavat kestopigmentoinnin ja tatuoinnin. Merkittäviä eroja on kuitenkin kaksi.

Ensinnäkään pigmentoinnissa ei käytetä runsaspigmenttisiä värejä niin kuin tatuoinneissa. Tämä siksi, että kasvojen alueella on runsaasti verisuonistoa, joiden takia runsaspigmenttiset värit voivat helposti levitä.

Toinen ero on syvyys, pigmentoitaessa väri laitetaan dermiksen ja epidermiksen rajalle, kun taas tatuointi laitetaan syvemmälle verinahkaan. Ammattitaitoinen pigmentoija tietää, mihin syvyyteen kestopigmentointi tehdään.

Joskus myös pigmentoinneilla yritetään korjata pieniä vikoja. Korjausvärit kuitenkin sisältävät aina valkoista väriä, joka puolestaan sisältää bariumsulfaattia. Valkoista väriä on vaikea peittää ja se huonosti häviää ihosta vaikkakin muu pigmentti häviäisi niin valkoinen jää yleensä aina näkyviin. Siksi korjauskeinona ei koskaan pitäisi käyttää pigmentointia, vaan siihen tarkoitukseen tehtyä menetelmää, kuten esim Color X- pigmentoinnin poistoa. Joskus aikakin korjaa pienet virheet.

Milloin kestopigmentointia ei voida tehdä?

Kestopigmentointi sopii lähes kaikille terveille aikuisille. Esim. huuliherpes ei ole este kestopigmentoinnille, mutta siihen tarkoitettu estolääkitys pitää aloittaa lääkärin ohjeen mukaan jo ennen kestopigmentoinnin tekemistä.

Seuraavat seikat estävät kestopigmentoinnin ottamisen:

  • Flunssa tai jokin tulehdus
  • Diabetes (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
  • Verenpainelääkitys (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
  • HIV tai herpes
  • Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys
  • Raskaus ja imetys (Tämä on tärkeää: Vaikka tuotteet ja pigmentoinnin teko on turvallista, voi käsitelty alue tulehtua ja tätä kautta tulehdus voi siirtyä sikiöön tai imetyksen välityksellä lapseen.)
Varaa aika